Από το Let’s treat ourselves
Μία έξυπνη πρόταση για να απολαμβάνεις τη σαλάτα σου φρέσκια ανά πάσα στιγμή
Οι σαλάτες αποτελούν ένα ελαφρύ και δροσερό γεύμα ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο!
Ακόμη και αν δουλεύεις αρκετές ώρες ή αν είσαι χαλαρός σε μια παραλία, μπορείς, πολύ εύκολα και γρήγορα, να έχεις στην διάθεση σου μια σαλάτα, δροσερή, χορταστική και υγιεινή.
Μπορείς να την ετοιμάσεις από βραδύς, να τη βάλεις στο ψυγείο και την επόμενη μέρα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να θυμηθείς να την πάρεις μαζί σου.
Τρεις λοιπόν αγαπημένες μου σαλάτες, η καρπουζοσαλάτα, η ελληνική σαλάτα με φακές και η σαλάτα με κινόα και ανάμεικτα λαχανικά, μαζί με Μαλακό τυρί Μαστέλο Αγελαδινό® μπήκαν σε γυάλινα βάζα.
Η σωστή τοποθέτηση των υλικών μέσα στο βάζο είναι και το μυστικό για μια πετυχημένη Mason jar salad, όπως χαρακτηριστικά λέγεται η σαλάτα σε βάζο.
Αρχικά, ρίξτε στο βάζο τη σως. Φτιάξτε την σως της αρεσκείας σας με ελαιόλαδο, ξύδι, μουστάρδα, μέλι και μυρωδικά ή με ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας.
Στη συνέχεια, επιλέξτε να προσθέσετε υλικά που θα αντέξουν μέσα στη σως, όπως σκληρά λαχανικά, αγγούρι, κρεμμύδια, ωμά καρότα ή κολοκυθάκια, ακόμη και βρασμένα όσπρια ή επιλέξτε υλικά που θα σας αρέσει η γεύση τους, αν μαριναριστούν μέσα στη σως.
Συνεχίστε προσθέτοντας υλικά όπως ζυμαρικά, κοτόπουλο ή τόνο. Υλικά δηλαδή που είναι λίγο πιο βαριά και καλό θα είναι να μην έρθουν σε επαφή με τη σως γιατί θα πανιάσουν. Μπορείτε να προσθέσετε επίσης, λαχανικά όπως ντομάτα, ντοματάκια, κρεμμύδια και ελιές.
Αν η σαλάτα σας περιέχει βραστό σφιχτό αυγό καλό θα είναι να τοποθετηθεί προς στην κορυφή. Όπως επίσης στην κορυφή θα τοποθετήσεις και το τυρί, εγώ εδώ επέλεξα το αγαπημένο μου μαλακό τυρί
Μαστέλο Αγελαδινό® το οποίο είναι μαλακό τόσο, όσο χρειάζεται προκειμένου να μη διαλυθεί μέσα στη σαλάτα.
Άλλα ευαίσθητα λαχανικά, όπως για παράδειγμα, διάφορες πράσινες σαλάτες, αβοκάντο και μούρα, μπαίνουν και αυτά στην κορυφή του βάζου, διότι είναι ευαίσθητα υλικά που δεν αντέχουν το βάρος.
Τέλος προσθέστε στην κορυφή τη σαλάτα σας σπόρους και ξηρούς καρπούς, έτσι ώστε να παραμείνουν, φρέσκοι και τραγανοί.
Έχοντας λοιπόν στο μυαλό σας αυτή τη σειρά, τα υλικά σας θα παραμείνουν φρέσκα, παρόλο που θα φτιάξετε τη σαλάτα σας από την προηγούμενη μέρα.
Τοποθετήστε τη σαλάτα, καλά κλεισμένη, στο ψυγείο και την επόμενη το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να την αναποδογυρίσετε σε ένα πιάτο και να την απολαύσετε. Η σαλάτα σε βάζο διατηρείται, ανάλογα με τα υλικά, έως και 5 μέρες στο ψυγείο.
Μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στη δουλεία ή ακόμη και στη θάλασσα.
Για να τη διατηρήσετε δροσερή στη θάλασσα, βάλτε την μέσα σε μια ισοθερμική τσάντα.