Από το la_folle_chef

Ένα άκρως ελληνικό πιάτο με τον καλύτερο μεζέ στον κόσμο!

Υλικά

Για το χταπόδι:

  • 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο (πλοκάμια)
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 50g σάλτσα μπάρμπεκιου

 

Για την τυροκαυτερή:

  • 150g μαλακό τυρί Μαστέλο
  • 1 πιπεριά καυτερή πράσινη
  • 15ml ελαιόλαδο
  • 50g γιαούρτι
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

Για το χταπόδι:

  1. Βράζουμε το χταπόδι για 20′.
  2. Βγάζουμε σε ένα μπολ και κόβουμε τα πλοκάμια.
  3. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη σάλτσα μπάρμπεκιου και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  4. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στη μαρινάδα για 30′.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στο αέρα.
  6. Ψήνουμε το χταπόδι για 20′.

Για την τυροκαυτερή:

Αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με ούζο ή κόκκινο κρασί.