Από το la_folle_chef
Ένα άκρως ελληνικό πιάτο με τον καλύτερο μεζέ στον κόσμο!
Υλικά
Για το χταπόδι:
- 1 κιλό χταπόδι καθαρισμένο (πλοκάμια)
- 30ml ελαιόλαδο
- 50g σάλτσα μπάρμπεκιου
Για την τυροκαυτερή:
- 150g μαλακό τυρί Μαστέλο
- 1 πιπεριά καυτερή πράσινη
- 15ml ελαιόλαδο
- 50g γιαούρτι
- 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
Για το χταπόδι:
- Βράζουμε το χταπόδι για 20′.
- Βγάζουμε σε ένα μπολ και κόβουμε τα πλοκάμια.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη σάλτσα μπάρμπεκιου και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στη μαρινάδα για 30′.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στο αέρα.
- Ψήνουμε το χταπόδι για 20′.
Για την τυροκαυτερή:
Αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με ούζο ή κόκκινο κρασί.