Από το la_folle_chef

Υλικά (Για 12 κομμάτια)

  • 350 g αλεύρι έξτρα δυνατό
  • 15ml ελαιόλαδο
  • 220ml νερό
  • 5 g μαγιά σκόνη
  • 1 πρέζα ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κύβο λαχανικών τριμμένο
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 120 g τυρί κατσικάκι Μαστέλο
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό χλιαρό και διαλύουμε τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε την μαγιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί 10-15′. ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
  3. Μόλις φουσκώσει η μαγιά ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και τα μυρωδικά.Πλάθουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.
  4. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30′.
  5. Αν χρησιμοποιούμε κουζινομηχανή βάζουμε το εξάρτημα με τον γάντζο και προσθέτουμε τα υλικά με την ίδια σειρά όπως πριν.Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο το ζυμάρι (περίπου 15′).
  6. Χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια τη ζύμη(γύρω στα 45g το καθένα).
  7. Χωρίζουμε το τυρί μας σε κυβάκια των 10g.
  8. Βάζουμε στο κέντρο κάθε μπάλας το τυρί και πλάθουμε ώστε να γίνει στρογγυλό και καλά κλεισμένο.
  9. Αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30′.
  10. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.