Από το Cookbloggr

Κάθε φορά που ρωτάω τι να μαγειρέψω σήμερα η απάντηση είναι πλέον η γνωστή. Κεφτεδάκια κοκκινιστά!
Το μυστικό για τέλεια κεφτεδάκια; Μα φυσικά το τυρί Μαστέλο που κρύβεται μέσα σε κάθε ένα και δεν μπορείς να σταματήσεις να τα τρως και να τους αντισταθείς!

Υλικά 

    •  700 γρ κιμά μοσχαρίσιο
    • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 1 φλ. βρώμη περασμένη στο μπλέντερ
    • 3 κ.σ ελαιόλαδο
    • 1 αυγό
    • 1 κ.σ ξίδι
    • 1/2 κ.γ ρίγανη
    • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • αλάτι-πιπέρι
    • 300 γρ Μαστέλο σε κομματάκια
    • λάδι για τηγάνισμα

Για την σάλτσα:

  • 1 κ.σ ντοματοπελτέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 200 γρ ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φλ. νερό ζεστό
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά για 5’.
  2. Τον αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα.
  3. Παίρνουμε μικρή ποσότητα κιμά την κάνουμε μια μπαλίτσα μέσα τοποθετούμε το Μαστέλο και κλείνουμε καλά.
  4. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Παράλληλα βάζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη τοποθετούμε στην σάλτσα τα κεφτεδάκια.