Από το la_folle_chef
Υλικά (Για 12 κομμάτια)
- 350 g αλεύρι έξτρα δυνατό
- 15ml ελαιόλαδο
- 220ml νερό
- 5 g μαγιά σκόνη
- 1 πρέζα ζάχαρη καστανή
- 1/2 κύβο λαχανικών τριμμένο
- 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη
- 120 g τυρί κατσικάκι Μαστέλο
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό χλιαρό και διαλύουμε τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε την μαγιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί 10-15′. ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
- Μόλις φουσκώσει η μαγιά ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και τα μυρωδικά.Πλάθουμε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για 30′.
- Αν χρησιμοποιούμε κουζινομηχανή βάζουμε το εξάρτημα με τον γάντζο και προσθέτουμε τα υλικά με την ίδια σειρά όπως πριν.Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο το ζυμάρι (περίπου 15′).
- Χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια τη ζύμη(γύρω στα 45g το καθένα).
- Χωρίζουμε το τυρί μας σε κυβάκια των 10g.
- Βάζουμε στο κέντρο κάθε μπάλας το τυρί και πλάθουμε ώστε να γίνει στρογγυλό και καλά κλεισμένο.
- Αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 30′.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.