Το ιδιαίτερο σε αυτό το γεύμα είναι ότι φτιάχθηκε με ποιοτικές πρώτες ύλες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες υψίστης ποιότητας. Συγχρόνως είναι πολύ ελαφρύ και ότι πρέπει να μας χορτάσει χωρίς τύψεις.

Μη ξεχάσετε να αποθηκεύστε τη συνταγή, γιατί δεν έχετε ξαναδοκίμασει γεμιστό καλαμάρι τόσο νόστιμο!

Υλικά

  • 400 γρ Μαστέλο αγελαδινό τριμμένο
  • 2 κ.σ. πάστα ελιάς
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα καλαμάρια για γέμισμα

Υλικά για τα λαχανικά:

  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 8 λευκά μανιτάρια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • θυμάρι, αλάτι, χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σε ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε 3-4 λεπτά το κρεμμύδι ίσα ίσα να μαλακώσει και τη ντομάτα μέχρι να βγάλει τα ζουμιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το τυρί, την πάστα ελιάς, τα μυρωδικά και το σοταρισμένο κρεμμύδι. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε λίγο νερό βράζουμε για 2-3 λεπτά τα πλοκάμια.
  4. Πλένουμε καλά τα καλαμάρια, τα τρυπάμε με ένα μαχαιράκι κοντά στην ουρά για να παίρνουν αέρα κατά το ψήσιμο και τα γεμίζουμε. Κλείνουμε το άνοιγμα με τα πλοκάμια. Τα ακουμπάμε στο ταψάκι και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 40 λεπτά.
  6. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια.
  7. Ακουμπάμε τα σπαράγγια στο κατσαρολάκι με νερό με τον ανθό προς τα πάνω και βράζουμε 3-4 λεπτά.
  8. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα σπαράγγια, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι και λεμόνι στο τέλος.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα καλαμάρια μαζί με σοταρισμένα λαχανικά και απολαμβάνουμε.