Είχα καιρό να δοκιμάσω τόσο νόστιμο τυρι!
Ο λόγος για το Κατσικάκι Μαστέλο – ονειρεμένη, απαλή γεύση, ιδιαίτερη υφή, κατάλληλο για άπειρες παρασκευές…Όνειρο κάθε δημιουργού!
Υλικά
- 4-5 κολοκυθάκια
- 400 γρ κιμά
- 2 κρεμμύδια
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. σκόνη ντομάτας
- 1 κ.γ. νιφάδες σκόρδου
- 3-4 κ.σ. ρύζι γκλασέ
- 1/2 φλ. κρασί
- λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι
- 200 γρ Κατσικάκι Μαστέλο
- 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 4 κ.σ. γάλα
- 2 αβγά
- ελαιόλαδο
- λίγη τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά στον πάτο.
- Στρώνουμε τα μισά κολοκυθάκια σε όλη την επιφάνεια σε μια παχιά στρώση.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180° να μαραθούν μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
- Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί.
- Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί
- . Ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Όταν εξατμιστεί το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
- Απλώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω στα κολοκυθάκια και στρώνουμε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια από πάνω.
- Χτυπάμε τα αβγά με το στραγγιστό γιαούρτι και το γάλα και ρίχνουμε πάνω στο φαγητό μας να πάει παντού.
- Ρίχνουμε και λίγη τριμμένη φρυγανιά να κάνει κρούστα.
- Ψήνουμε ακόμα 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.