Είχα καιρό να δοκιμάσω τόσο νόστιμο τυρι!
Ο λόγος για το Κατσικάκι Μαστέλο – ονειρεμένη, απαλή γεύση, ιδιαίτερη υφή, κατάλληλο για άπειρες παρασκευές…Όνειρο κάθε δημιουργού!

Υλικά

  • 4-5 κολοκυθάκια
  • 400 γρ κιμά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκόνη ντομάτας
  • 1 κ.γ. νιφάδες σκόρδου
  • 3-4 κ.σ. ρύζι γκλασέ
  • 1/2 φλ. κρασί
  • λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι
  • 200 γρ Κατσικάκι Μαστέλο
  • 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 2 αβγά
  • ελαιόλαδο
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες στο μαντολίνο.
  2. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά στον πάτο.
  3. Στρώνουμε τα μισά κολοκυθάκια σε όλη την επιφάνεια σε μια παχιά στρώση.
  4. Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180° να μαραθούν μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
  5. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί.
  6. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί
  7. . Ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Όταν εξατμιστεί το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
  8. Απλώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω στα κολοκυθάκια και στρώνουμε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια από πάνω.
  9. Χτυπάμε τα αβγά με το στραγγιστό γιαούρτι και το γάλα και ρίχνουμε πάνω στο φαγητό μας να πάει παντού.
  10. Ρίχνουμε και λίγη τριμμένη φρυγανιά να κάνει κρούστα.
  11. Ψήνουμε ακόμα 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.