Ένα φαγητό απλό, που μυρίζει “μαμά”, που αγαπούν τα παιδιά και ταιριάζει σε κάθε μέρα της εβδομάδας.

Εμείς το συνοδέψαμε με μπιφτέκι κοτόπουλου, αλλά και σκέτο είναι όνειρο!

Υλικά

  • 250 γρ. κριθαράκι λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
  • 4 κ.σ. τριμμένη τομάτα
  • 100 γρ. τριμμένο μαλακό αγελαδινό τυρί Μαστέλο®
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

    1. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και το κριθαράκι σε μέτρια φωτιά και το “γυαλίζουμε” για 5′ ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα.
    2. Στην συνέχεια, διαλύουμε τον κύβο στο νερό και ρίχνουμε σταδιακά με μια κουτάλα σε δόσεις τον ζωμό. Όποτε το κριθαράκι “πίνει” τον ζωμό, ρίχνουμε κι άλλο.
    3. Αφού τελειώσει όλος ο ζωμός, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το τυράκι μας και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε το κριθαρότο μας, όπως πρέπει!