Ένα φαγητό απλό, που μυρίζει “μαμά”, που αγαπούν τα παιδιά και ταιριάζει σε κάθε μέρα της εβδομάδας.
Εμείς το συνοδέψαμε με μπιφτέκι κοτόπουλου, αλλά και σκέτο είναι όνειρο!
Υλικά
- 250 γρ. κριθαράκι λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λίτρο ζεστό νερό
- 1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
- 4 κ.σ. τριμμένη τομάτα
- 100 γρ. τριμμένο μαλακό αγελαδινό τυρί Μαστέλο®
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
-
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και το κριθαράκι σε μέτρια φωτιά και το “γυαλίζουμε” για 5′ ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα.
- Στην συνέχεια, διαλύουμε τον κύβο στο νερό και ρίχνουμε σταδιακά με μια κουτάλα σε δόσεις τον ζωμό. Όποτε το κριθαράκι “πίνει” τον ζωμό, ρίχνουμε κι άλλο.
- Αφού τελειώσει όλος ο ζωμός, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το τυράκι μας και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε αμέσως και απολαμβάνουμε το κριθαρότο μας, όπως πρέπει!