Αλμυρά muffins με frosting! Με τα ωραία τυριά Μαστέλο δεν έχασα ευκαιρία και τα γέμισα με αγελαδινό και καπνιστό τυρί, αρκετή πάστα πιπεριάς φλωρίνης, ελιές και τυρένιο γλάσο που ταιριάζει απίθανα! Νομίζω πως θα εντυπωσιάσετε με τα αφράτα φουρνιστά και σίγουρα δεν θα χρειάζεστε μόνο ημέρες επετείου για να τα φτιάξετε! Πάμε να τα δούμε!!
Υλικά
Για τα τυρένια muffins θα χρειαστείτε:
- 350 γρ φαρίνα
- 280 ml γάλα
- 2 αυγά
- 80 γρ γιαούρτι
- 1 κ.γ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 60 ml ηλιέλαιο
- 150 ml πάστα πιπεριάς Φλωρίνης
- 10 ελιές κομμένες σε λεπτές φέτες
- 200 γρ αγελαδινό Μαστέλο
- 150 γρ καπνιστό Μαστέλο
Για το frosting:
- 200 γρ τυρί κρέμα
- 60 γρ κρέμα γάλακτος
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υγρά στοιχεία, προσθέτετε τα τυριά τριμμένα και τις ελιές και τελευταίο αφήνετε τη φαρίνα.
- Ανακατεύετε καλά και τοποθετείτε στις ειδικές θήκες μαζί με αντικολλητικό χαρτί γεμίζοντας τα 3/4 και ψήνετε στους 170 βαθμούς για 25’.
- Όταν κρυώσουν καλά, στο μίξερ χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα υλικά του frosting να σχηματίσουν σφιχτή κρέμα.
- Τοποθετείτε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δίνετε τα σχήματα που θέλετε. Εάν θέλετε να φτιάξετε καρδιά στις θήκες των muffins ανάμεσα από το χαρτί ψησίματος και την φόρμα τοποθετείτε μικρό τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο για να δημιουργηθεί η εσοχή της καρδιάς. Να ξέρετε πως η δόση βγάζει παραπάνω τεμάχια γιατί σίγουρα τα 12 δεν είναι ποτέ αρκετά!