Συνταγή από elenas____food____trips
Εάν συνδυάζεις τη ζύμη με πολύ καλές πρώτες ύλες όπως το Μαστέλο και την σωστή πάστα ελιάς γίνεται η νοστιμότερη που έχεις δοκιμάσει!
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια babka είτε γλυκιά, είτε αλμυρή γι’ αυτό με χαρά σας δίνω τη συνταγή της!
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι ο χ
- 180 ml φρέσκο γάλα
- 50 γρ λιωμένο βούτυρο + 20 γρ επιπλέον
- 60 ml νερό
- 1 αβγό
- 10 γρ ζάχαρη 5 γρ αλάτι
- 10 γρ μαγιά ξερή
- 100 γρ πάστα ελιάς
- 200 γρ τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και αφήνετε να ενεργοποιηθεί το μείγμα. Παράλληλα στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε το γάλα μαζί με το αβγό. Προσθέτετε την ενεργοποιημένη μαγιά και σιγά-σιγά συμπληρώνετε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά με τα υπόλοιπα και να σχηματίσουν εύπλαστη ζύμη.
Αφήνετε να φουσκώσει καλά ενώ έχετε σκεπάσει με μεμβράνη και όταν διπλασιαστεί σε όγκο ανοίγετε φύλλο σε διάσταση 35×35. Απλώνετε το υπόλοιπο βούτυρο, την πάστα και το τριμμένο τυρί και κόβετε 12 ίσα κομμάτια. Τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο και αυτά όλα μαζί τα βάζετε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ την οποία έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Περιμένετε 30’ να φουσκώσουν και πάλι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35’-40’ περίπου.
Έχετε έτοιμη μια εντυπωσιακή και γευστικότατη babka που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο!