Συνταγή από elenas____food____trips

Όσοι έχουν καταγωγή από την μικρά Ασία γνωρίζουν τους γκιουσλεμέδες! Τα γεμιστά πιτάκια, συνήθως με τυρί που γίνονται στο τηγάνι! Η δική μου ανάμνηση αφορά τον πατέρα μου που όντας Μικρασιάτης και συγκεκριμένα Καραμανλής, κρατούσε τη συνταγή από τους γονείς του! Πάντα ξετρελαινόμουν με το άρωμα και τη γεύση τους! Το ζυμάρι τους είναι ιδιαίτερα εύπλαστο χωρίς αναμονές, γεγονός που το καθιστά πολύ πρακτικό!

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ αλεύρι οχ
  • 140 ml νερό
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 1 καλή πρέζα αλάτι

 

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ μανιτάρια σε φέτες
  • 100 γρ τυρί τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι άνηθος
  • 1/2 συσκευασία σαλάτα (μαρούλι, σπανάκι, ρόκα και παντζάρι ψιλοκομμένα)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βεγγέτα
  • Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση

Δουλεύετε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ μέχρι να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Παράλληλα σοτάρετε το πράσο και προσθέτετε τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Συνεχίζετε με την πιπεριά και όταν γυαλίσει αφαιρείτε από τη θερμοκρασία. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Κόβετε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη. Το καθένα το ανοίγετε σε λεπτό μακρόστενο φύλλο και γεμίζετε τη μισή επιφάνεια. Κλείνετε με την υπόλοιπη μισή. Αφήνετε σε λαδόκολλα μέχρι να ολοκληρώσετε τη διαδικασία με όλα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 1 κ.σ ελαιόλαδο για κάθε πίτα και ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 2-3’ από κάθε πλευρά. Μπορείτε και να τα ψήσετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 7-8’.