Ψωμί με τρία είδη αλευριού γεμιστό με τυριά και παστά πιπεριάς σε έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.

Υλικά

για το γεμιστό ψωμί θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ αλεύρι για όλες χρήσεις
  • 150 γρ σκληρό
  • 150 γρ ολικής
  • 25 γρ μαγιά ξηρή
  • 300 γρ χλιαρό νερό
  • 40 γρ μέλι
  • 10 γρ ελαιόλαδο
  • 5 γρ αλάτι
  • 1 κ.γ. μελάσα αραιωμένη σε 3 κ σ νερό
  • 1 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμα

για τη γέμιση:

  • 250 γρ τυρί αγελαδινό και καπνιστό μαζί ή ένα από τα δύο αν προτιμάτε!
  • 150 γρ φέτα
  • 3 κ.σ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζετε το μέλι, το νερό και τη μαγιά και ανακατεύετε. Αφήνετε για 5’ και συμπληρώνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Δουλεύετε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
  3. Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε να διπλασιάσει τον όγκο του.
  4. Ανοίγετε σε φύλλο με τη βοήθεια λαδόκολλας.
  5. Αλείφετε με πινέλο την πάστα και πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά. Ρολάρετε και κλείνετε τις άκρες!
  6. Με ένα πινέλο, αφού έχετε αναμείξει το νερό με τη μελάσα, αλείφετε εξωτερικά το ψωμί και πασπαλίζετε με σουσάμι.
  7. Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 30’ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του.

Καταναλώνετε όποια στιγμή θέλετε, αλλά να γνωρίζετε πως ζεστό είναι ονειρεμένο! Προτείνω να το δοκιμάσετε!