Από το Cookbloggr
Κάθε φορά που ρωτάω τι να μαγειρέψω σήμερα η απάντηση είναι πλέον η γνωστή. Κεφτεδάκια κοκκινιστά!
Το μυστικό για τέλεια κεφτεδάκια; Μα φυσικά το τυρί Μαστέλο που κρύβεται μέσα σε κάθε ένα και δεν μπορείς να σταματήσεις να τα τρως και να τους αντισταθείς!
Υλικά
-
- 700 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φλ. βρώμη περασμένη στο μπλέντερ
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ ξίδι
- 1/2 κ.γ ρίγανη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
- 300 γρ Μαστέλο σε κομματάκια
- λάδι για τηγάνισμα
Για την σάλτσα:
- 1 κ.σ ντοματοπελτέ
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 200 γρ ντομάτα κονκασέ
- αλάτι-πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 2 φλ. νερό ζεστό
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά για 5’.
- Τον αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Παίρνουμε μικρή ποσότητα κιμά την κάνουμε μια μπαλίτσα μέσα τοποθετούμε το Μαστέλο και κλείνουμε καλά.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Παράλληλα βάζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Τοποθετούμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη τοποθετούμε στην σάλτσα τα κεφτεδάκια.