Από το Bearfoot In The Park
Υλικά
(Για 8 άτομα)
- 200 γρ μπέικον κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
- 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 2 μεγάλες πατάτες καλά πλυμένες με τη φλούδα τους και κομμένες σε φέτες των 2 χιλ.
- 150 γρ τυρί μαστέλο κατσικίσιο καπνιστό
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το μπέικον και ξεκινάμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Θέλουμε το μπέικον να βγάλει το λίπος του καθώς ψήνεται.
- Όταν είναι τραγανό το σουρώνουμε κρατώντας το λίπος το οποίο το επιστρέφουμε στο κατσαρόλι.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
- Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το μπέικον ξανά μέσα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να το χρειαστούμε.
- Σε ένα ταψάκι 30Χ20 εκ ξεκινάμε να στρώνουμε τις πατάτες σε 3-4 στρώσεις.
- Πάνω από κάθε στρώση πατάτας μοιράζουμε το μείγμα του μπέικον και του κρεμμυδιού.
- Τέλος από πάνω στρώνουμε μια στρώση από το καπνιστό μαστέλο και αδειάζουμε μια κούπα κρέμα γάλακτος στο ταψάκι.
- Βάζουμε αρκετό πιπέρι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο.
- Ο φούρνος είναι ακόμα κρύος και τον ρυθμίζουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα.
- Ψήνουμε για 75 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και δοκιμάζουμε με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι αν είναι έτοιμες οι πατάτες.
- Αν είναι αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα για να πάρει χρώμα.
- Αλλιώς ξαναβάζουμε το αλουμινόχαρτο και δοκιμάζουμε σε 15 λεπτά.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε ζεστές με σαλάτα… ή και σαν συνοδευτικό κοτόπουλου…