Από το Bearfoot In The Park

Υλικά

(Για 8 άτομα)

  • 200 γρ μπέικον κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
  • 4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 2 μεγάλες πατάτες καλά πλυμένες με τη φλούδα τους και κομμένες σε φέτες των 2 χιλ.
  • 150 γρ τυρί μαστέλο κατσικίσιο καπνιστό
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρόλι βάζουμε το μπέικον και ξεκινάμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
  2. Θέλουμε το μπέικον να βγάλει το λίπος του καθώς ψήνεται.
  3. Όταν είναι τραγανό το σουρώνουμε κρατώντας το λίπος το οποίο το επιστρέφουμε στο κατσαρόλι.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
  5. Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
  6. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το μπέικον ξανά μέσα.
  7. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε μέχρι να το χρειαστούμε.
  8. Σε ένα ταψάκι 30Χ20 εκ ξεκινάμε να στρώνουμε τις πατάτες σε 3-4 στρώσεις.
  9. Πάνω από κάθε στρώση πατάτας μοιράζουμε το μείγμα του μπέικον και του κρεμμυδιού.
  10. Τέλος από πάνω στρώνουμε μια στρώση από το καπνιστό μαστέλο και αδειάζουμε μια κούπα κρέμα γάλακτος στο ταψάκι.
  11. Βάζουμε αρκετό πιπέρι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο.
  12. Ο φούρνος είναι ακόμα κρύος και τον ρυθμίζουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα.
  13. Ψήνουμε για 75 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και δοκιμάζουμε με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι αν είναι έτοιμες οι πατάτες.
  14. Αν είναι αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα για να πάρει χρώμα.
  15. Αλλιώς ξαναβάζουμε το αλουμινόχαρτο και δοκιμάζουμε σε 15 λεπτά.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε ζεστές με σαλάτα… ή και σαν συνοδευτικό κοτόπουλου…