Από το Bearfoot In The Park
Υλικά
(Για 4 άτομα σαν ορεκτικό)
- 200 γρ αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι ή άλλο (ακόμα και για όλες τις χρήσεις)
- 250-300 γρ νερό
- ένα ματσάκι άγρια σκορδάκια με τα λουλούδια τους
- αλάτι-πιπέρι
- φρέσκα αρωματικά (μαϊντανό, άνηθο κτλ)
- λάδι για τηγάνισμα
- Μαστέλο Κατσικάκι τριμμένο για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα χυλό αρκετά πηκτό σαν αυτόν για τα πανκέικ.
- Αλατοπιπερώνουμε
- Πλένουμε καλά τα χορταρικά.
- Ψιλοκόβουμε τους μίσχους των άγριων σκόρδων σε μήκος το πολύ 1 εκ γιατί είναι αρκετά σκληροί.
- Τα φύλλα απλά τα κόβουμε σε κομμάτια 1-2 εκ.
- Τις ταξιανθίες των λουλουδιών τις αφήνουμε όπως είναι.
- Ψιλοκόβουμε και τα αρωματικά και τα προσθέτουμε και αυτά.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε κουταλιές από το χυλό στο λάδι και τηγανίζουμε, γυρίζοντας μια φορά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι, στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε ζεστές τις τηγανίτες με τριμμένο Μαστέλο!