Από το Bearfoot In The Park

Υλικά

(Για 4 άτομα σαν ορεκτικό) 

  • 200 γρ αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι ή άλλο (ακόμα και για όλες τις χρήσεις)
  • 250-300 γρ νερό
  • ένα ματσάκι άγρια σκορδάκια με τα λουλούδια τους
  • αλάτι-πιπέρι
  • φρέσκα αρωματικά (μαϊντανό, άνηθο κτλ)
  • λάδι για τηγάνισμα
  • Μαστέλο Κατσικάκι τριμμένο για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα χυλό αρκετά πηκτό σαν αυτόν για τα πανκέικ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε
  4. Πλένουμε καλά τα χορταρικά.
  5. Ψιλοκόβουμε τους μίσχους των άγριων σκόρδων σε μήκος το πολύ 1 εκ γιατί είναι αρκετά σκληροί.
  6. Τα φύλλα απλά τα κόβουμε σε κομμάτια 1-2 εκ.
  7. Τις ταξιανθίες των λουλουδιών τις αφήνουμε όπως είναι.
  8. Ψιλοκόβουμε και τα αρωματικά και τα προσθέτουμε και αυτά.
  9. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα στους 180 βαθμούς.
  10. Βάζουμε κουταλιές από το χυλό στο λάδι και τηγανίζουμε, γυρίζοντας μια φορά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
  11. Αφαιρούμε από το τηγάνι, στραγγίζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε ζεστές τις τηγανίτες με τριμμένο Μαστέλο!