Από το faganoula.gr

Είναι κι αυτά τα φαγητά τα μερακλίδικα φαγητά, που δεν μπορείς να τους αντισταθείς.

Και δεν θες πολλά! Καλή παρέα, λίγο χωριάτικο λουκάνικο, μερικά φρέσκα αυγά κι αυτό το νόστιμο αγελαδινό τυράκι Μαστέλο να απογειώσει το φαγητό σου! Και μπυρίτσα, εννοείται!

Υλικά

  • 5-6 μικρά χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες
  • 3-4 αυγά
  • 150 γρ. αγελαδινό τυρί κομμένο Μαστέλο σε κυβάκια
  • 1 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγανάκι ζεματίζουμε με ελάχιστο νερό το πράσο και όταν το «πιει», προσθέτουμε την πιπεριά και το λάδι.
  2. Σοτάρουμε και προσθέτουμε το λουκάνικο.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ προσθέτοντας το τυρί και σπάζοντας τα αυγά προσεκτικά.
  4. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και πιπεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C στον αέρα μέχρι να γίνουν τα αυγά και να λιώσει το τυράκι.