Από το the_coook

Υλικά 

Για την τάρτα:

  • 320 γρ. αλεύρι
  • 170 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. κρύο νερό
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αλάτι

 

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο® τριμμένο
  • 80 γρ. καπνιστό τυρί Μαστέλο® τριμμένο
  • 3 λουκάνικα Μυκόνου σε φέτες
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Για την τάρτα, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο σκεύος και με τα χέρια μας ζυμώνουμε. Στην αρχή είναι πολύ τριφτή η ζύμη αλλά καθώς ζυμώνουμε αρχίζει να ενώνεται και να γίνεται σφιχτό ζυμάρι. Δημιουργούμε μια μπάλα ζύμης, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  2. Στη συνέχεια την ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο αντικολλητικό χαρτιά σε διάμετρο 2 εκ. μεγαλύτερη από τη βάση της φόρμας μας (εγώ χρησιμοποίησα τσέρκι με αποσπώμενη βάση 28 εκ.). Μεταφέρουμε τη ζύμη στο τσέρκι, τρυπάμε με πιρούνι, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε στο εσωτερικό ρύζι ή κάποιο όσπριο για βάρος.
  3. Ψήνουμε στους 170 βαθμού για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αντικολλητικό με το ρύζι και ψήνουμε για αλλά 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Στο ενδιάμεσο σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το λουκάνικο για 2 λεπτά.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λουκάνικα και το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι και το μαλακό τυρί Μαστέλο®.
  6. Ρίχνουμε τι μείγμα μέσα στην βάση μας, πασπαλίζουμε με το καπνιστό τυρί Μαστέλο® και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνεια της τάρτας.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει πριν κόψουμε και σερβίρουμε, αλλιώς θα διαλύεται! Διακοσμούμε με λίγα φύλλα ρόκας!