Από το the_coook

Υλικά 

  • 5 μελιτζάνες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης σε φέτες 2 εκ.
  • 300 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.γ βασιλικό αποξηραμένο
  • Ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κατσικάκι Μαστέλο® σε κύβους
  • 100 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο® σε κύβους

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες 1-1,5 εκ. Σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δυο πλευρές και να ξεκινήσουν να μαλακώνουν.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τις πιπεριές φλωρίνης. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ένα λεπτό ακόμη και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, τη ρίγανη και τον βασιλικό. Χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της.
  3. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 25*25 εκ. κάνουμε στρώσεις, βάζουμε πρώτα μελιτζάνες, και από τα δυο είδη τυριού, και λίγη από τη σάλτσα. Στις διαστάσεις του σκεύους που προτείνω θα δημιουργηθούν τρεις στρώσεις. Την τελευταία στρώση την περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, βάζουμε κι από πάνω τυρί Μαστέλο® και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για άλλη μισή ώρα περίπου μέχρι να μην υπάρχουν σχεδόν καθόλου υγρά στο σκεύος μας.