Από το nicolscooking

Ο καιρός άλλαξε και σιγά σιγά περνάμε σε ζεστές φθινοπωρινές σαλάτες με λίγη γεύση καλοκαιριού ακόμα!

Τι θα λέγατε για ένα πιάτο με ψητές μελιτζάνες ,πιπεριές, ντοματούλα και τυρί Μαστέλο.

Υλικά

  • 4 φλάσκες μελιτζάνες
  • 3 με 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ντομάτα κομμένη σε μεγάλους κύβους ή ντοματίνια
  • 120 γρ. τυρί Κατσικάκι Μαστέλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ρίγανη ξερή
  • φύλλα βασιλικού

 

Για το ντρέσινγκ

  • 80 ml ελαιόλαδο,
  • 30 ml ξίδι βαλσαμικό
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200⁰C βαθμούς στις αντιστάσεις.
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα λαχανικά.
  3. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τις μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε κάθετα τις πιπεριές Φλωρίνης και βγάζουμε τα σπόρια.
  4. Τοποθετούμε τα λαχανικά το ένα δίπλα στο άλλο τα περνάμε με λίγο λαδάκι με ένα πινελάκι και αλατίζουμε.
  5. Ψήνουμε 30 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να έρθουν
  6. σε θερμοκρασία δωματίου.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  8. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την κάππαρη, το μαϊντανό , τη ρίγανη, ρίχνουμε 1 κ.σ. από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
  9. Ψήνουμε στο σχαροτήγανο το τυρί Μαστέλο μέχρι να αποκτήσει λίγο χρώμα και το κόβουμε σε κυβάκια.
  10. Σε στρογγυλή πιατέλα στρώνουμε κυκλικά μια σειρά ψητές μελιτζάνες και από πάνω στρώνουμε ακτινωτά τις πιπεριές Φλωρίνης αφού τις καθαρίσουμε από τη φλούδα.
  11. Στο κέντρο της σαλάτας προσθέτουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι και σκορπίζουμε το τυρί πάνω στα λαχανικά.
  12. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και στολίζουμε με φύλλα βασιλικού.