Από το nicolscooking
Ο καιρός άλλαξε και σιγά σιγά περνάμε σε ζεστές φθινοπωρινές σαλάτες με λίγη γεύση καλοκαιριού ακόμα!
Τι θα λέγατε για ένα πιάτο με ψητές μελιτζάνες ,πιπεριές, ντοματούλα και τυρί Μαστέλο.
Υλικά
- 4 φλάσκες μελιτζάνες
- 3 με 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 1 ντομάτα κομμένη σε μεγάλους κύβους ή ντοματίνια
- 120 γρ. τυρί Κατσικάκι Μαστέλο
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ρίγανη ξερή
- φύλλα βασιλικού
Για το ντρέσινγκ
- 80 ml ελαιόλαδο,
- 30 ml ξίδι βαλσαμικό
- 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200⁰C βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τα λαχανικά.
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τις μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε κάθετα τις πιπεριές Φλωρίνης και βγάζουμε τα σπόρια.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά το ένα δίπλα στο άλλο τα περνάμε με λίγο λαδάκι με ένα πινελάκι και αλατίζουμε.
- Ψήνουμε 30 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να έρθουν
- σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την κάππαρη, το μαϊντανό , τη ρίγανη, ρίχνουμε 1 κ.σ. από το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε στο σχαροτήγανο το τυρί Μαστέλο μέχρι να αποκτήσει λίγο χρώμα και το κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε στρογγυλή πιατέλα στρώνουμε κυκλικά μια σειρά ψητές μελιτζάνες και από πάνω στρώνουμε ακτινωτά τις πιπεριές Φλωρίνης αφού τις καθαρίσουμε από τη φλούδα.
- Στο κέντρο της σαλάτας προσθέτουμε τις ντομάτες με το κρεμμύδι και σκορπίζουμε το τυρί πάνω στα λαχανικά.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και στολίζουμε με φύλλα βασιλικού.