Συνταγή από Mrs Olivespoon

Ολόφρεσκο μπρόκολο γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτή τη φορά αντί για σαλάτα ή σούπα το μετέτρεψα σε ένα πεντανόστιμο ογκρατέν.
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει έτσι ποτέ, τολμήστε το και θα σας με εκπλήξει με τη νοστιμιά του!

Υλικά

  • 1 μπρόκολο (1κιλό)
  • 200ml κρέμα γάλακτος light
  • 150γρ. Μαστέλο Καπνιστό
  • 2 σκελίδες μαύρο σκόρδο
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το μπρόκολο για 10-15 λεπτά να μαλακώσει σχετικά.
  2. Στραγγίζουμε καλά και τοποθετούμε το μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια σε μια φόρμα ή σε πυρίμαχο σκεύος.
  3. Κόβουμε σε φέτες το μαύρο σκόρδο και το τοποθετούμε σε διάφορα σημεία της φόρμας μας.
  4. Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το καπνιστό τυρί, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  5. Τοποθετούμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει ωραία κρούστα όπως της φωτογραφίας.