Συνταγή από Mrs Olivespoon
Ολόφρεσκο μπρόκολο γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτή τη φορά αντί για σαλάτα ή σούπα το μετέτρεψα σε ένα πεντανόστιμο ογκρατέν.
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει έτσι ποτέ, τολμήστε το και θα σας με εκπλήξει με τη νοστιμιά του!
Υλικά
- 1 μπρόκολο (1κιλό)
- 200ml κρέμα γάλακτος light
- 150γρ. Μαστέλο Καπνιστό
- 2 σκελίδες μαύρο σκόρδο
- Αλάτι-Πιπέρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Βράζουμε το μπρόκολο για 10-15 λεπτά να μαλακώσει σχετικά.
- Στραγγίζουμε καλά και τοποθετούμε το μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια σε μια φόρμα ή σε πυρίμαχο σκεύος.
- Κόβουμε σε φέτες το μαύρο σκόρδο και το τοποθετούμε σε διάφορα σημεία της φόρμας μας.
- Αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το καπνιστό τυρί, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
- Τοποθετούμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει ωραία κρούστα όπως της φωτογραφίας.