Από το Teti’s Flakes

Μπρουσκέτες με αγελαδινό Μαστέλο και σταφύλι. Ή αλλιώς, ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσεις τον ερχομό του φθινοπώρου.

Υλικά

  • 1 μπαγκέτα κομμένη διαγώνια σε λεπτές φέτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • 200 γρ αγελαδινό τυρί Μαστέλο
  • 10 κ.σ. μέλι
  • κόκκινο σταφύλι
  • 6 κ.σ. καρύδια, σπασμένα σε μικρότερα κομμάτια

 

Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε τις κομμένες φέτες με το αρωματισμένο ελαιόλαδο.
  2. Απλώνουμε τις φέτες σε μια λαδόκολλα και έπειτα στη σχάρα του φούρνου, και τις ψήνουμε για 10΄ στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
  3. Κόβουμε το αγελαδινό τυρί Μαστέλο σε φέτες και ψήνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσει η κάθε φέτα.
  4. Όταν είναι έτοιμες οι μπρουσκέτες προσθέτουμε από πάνω ένα κομμάτι Μαστέλο, προσθέτουμε μια κ.σ. μέλι, σταφύλι και τα καρύδια. Καλή σας απόλαυση!