Από το Food24_skg

Υλικά για το Μαστέλο:

  • Μαστέλο Κατσικάκι ολόκληρο
  • κ.σ. ζάχαρη καστανή

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180⁰C.
  2. Τοποθετούμε το Μαστέλο Κατσικάκι σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και το βάζουμε στον φούρνο για 3-4 λεπτά να πάρει θερμοκρασία.
  3. Έπειτα αφαιρούμε από τον φούρνο και με ένα φλόγιστρο καψαλίζουμε την ζάχαρη από πάνω να κάνει μια ωραία κρούστα. Μόλις καραμελώσει η ζάχαρη αφήνουμε στην άκρη.

 

Υλικά για τα καραμελωμένα καρύδια:

  • 1 κούπα καρύδια
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα μικρή προσθέτουμε την ζάχαρη με το βούτυρο.
  2. Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  3. Αφαιρούμε από την φωτιά και βάζουμε το μείγμα μας σε μια λαδόκολλα απλώνοντας τα καρύδια ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Υλικά για την σάλτσα μελιού:

  • ½ κ.γ. Βαλσάμικο Ξύδι
  • ¼ κούπα μέλι πεύκου

 

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπαλάκι και το ζεσταίνουμε για 1 λεπτό περίπου στο φούρνο μικροκυμάτων.
  2. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Αν είναι πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο μέλι ακόμα.

 

Σύνθεση πιάτου:

  • Σύκα
  • Σταφύλι
  • Αποξηραμένο κεράσι
  • Φουντούκι
  • Καραμελωμένα καρύδια
  • Αποξηραμένα raspberries
  • Σάλτσα μελιού