Από το Teti’s Flakes
Υλικά
- 300 γρ. γαρίδες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ¼ ποτήρι λευκό κρασί
- 400 ml πελτέ ντομάτας
- 150 γρ αγελαδινό τυρί Mastelo, σε κύβους
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Πλένουμε καλά τις γαρίδες και αφαιρούμε το έντερο. Προσωπικά προτιμώ να αφήνω κεφάλι και κέλυφος καθώς προσθέτουν γεύση στη σάλτσα.
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 1 λεπτό την κάθε πλευρά. Αν έχουμε αφαιρέσει το κέλυφος τότε σοτάρουμε για 30 δεύτερα από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 1-2 λεπτά.
- Κόβουμε το αγελαδινό τυρί Mastelo σε κύβους και το προσθέτουμε στο τηγάνι ώστε να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.