Από το faganoula.gr

Σήμερα η όρεξη τραβούσε κοτοπουλάκι. Και επειδή ο συνδυασμός του με ορισμένα υλικά είναι απίστευτος, έφτιαξα αυτήν την τάρτα με κοτόπουλο, μανιτάρια και Μαστέλο.

Είναι τόσο εύκολη που θα σας εκπλήξει!

Υλικά

  • 1 φύλλο κουρού
  • 2 στήθη κοτόπουλου (φιλέτο) περίπου 1/2 κιλό, βρασμένα (κρατάμε 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό για την μπεσαμέλ)
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Για την μπεσαμέλ

  • 4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ.τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ.τσαγιού τριμμένο αγελαδινό τυρί Μαστέλο
  • 2 αυγά
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν  και προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύοντας με σύρμα, το  ζωμό κοτόπουλου και το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ μας.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει και στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση.
  3. Σοτάρουμε το πράσο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια  και το μαϊντανό.
  4. Στη μπεσαμέλ  προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, το τυράκι και τα αυγά.
  5. Ανακατεύουμε καλά και  προσθέτουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο,
  6. Στρώνουμε στη λαδωμένη ταρτιέρα μας το φύλλο κουρού και προσθέτουμε το μείγμα.
  7. Βάζουμε από πάνω τις ροδέλες της πιπεριάς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180•C στον αέρα για 40’.