Κοτόπουλο Με Ελιές & Μαστέλο® Κατσικάκι

Από Cook And Feed

Αυτό το πράγμα με το φαγητό τι πρόβλημα φίλοι μου. Κάθε μέρα το ίδιο άγχος, τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα. Κι όταν έχεις τα αγόρια σου στο σπίτι που όποτε και να ρωτήσεις ή θα σου πούνε κάνε ότι θέλεις ή θα σου πούνε κάνε μια μακαρονάδα. Πόσες μακαρονάδες να κάνω βρε παιδιά;

Άσε που όσο καλοκαιριάζει δεν υπάρχει και η διάθεση για περίπλοκα φαγητά που σου τρώνε τις ώρες στην κουζίνα.

Το μαλακό τυρί κατσικάκι Μαστέλο μου έδωσε την ιδέα γι αυτό το φαγητό αφού είναι ένα ελαφρύ τυρί με λίγα λιπαρά, ότι χρειάζεται για τα εύκολα καλοκαιρινά φαγητά.

Το Μαστέλο δεν είναι είδος χιώτικου τυριού όπως πολλοί νομίζουν. Είναι το εμπορικό σήμα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται από το 1994 στη Χίο αποκλειστικά από τον Κώστα Τουμάζο από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκο πλήρες χιώτικο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα.

Η λέξη μαστέλο, στην κυριολεξία σημαίνει τον ξύλινο κάδο που χρησιμοποιούσαν για τη συλλογή του γάλακτος και είναι ενετικής προέλευσης (mastelo).

Θρεπτικό και εύκολο πιάτο με ιδιαίτερη γεύση.

Μερίδες: 3

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 6 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες
  • 10 ελιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ μαλακό τυρί κατσικάκι Μαστέλο
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι-πιπέρι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μόλις ροδοκοκκινίσει το σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στο φαγητό.
Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί και να μείνει με το ζουμάκι του
Ρίχνουμε το Μαστέλο κομμένο σε κύβους, ανακατεύουμε με προσοχή και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Μπορούμε να κάνουμε το φαγητό και με φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια.