Από το Let’s treat ourselves

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200γρ Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 150γρ Μαλακό τυρί Μαστέλο αγελαδινό®
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουτάλια της σούπας γάλα
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • 2 με 3 κουτάλια της σούπας κινόα
  • Αλάτι & Πιπέρι κατά βούληση

Για τα μανιτάρια
Υλικά

  • 250γρ μανιτάρια πορτομπέλο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο θυμάρι αποξηραμένο
  • Αλάτι & Πιπέρι

 

Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό μέρος του τρίφτη, την πασπαλίζουμε με αλάτι και την αφήνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά (ή και παραπάνω) σε ένα σουρωτήρι για να βγάλει τα υγρά της.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα μανιτάρια μέχρι να ψηθούν και να χάσουν τον όγκο τους. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ξανά λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι για 4 λεπτά περίπου μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε σε αυτό και την τριμμένη κολοκύθα. Καλό θα είναι να την στραγγίσετε λιγάκι με τα χέρια σας πριν τη ρίξετε στο τηγάνι.

Τσιγαρίζουμε για 3 με 4 λεπτά την κολοκύθα μαζί με το κρεμμύδι και στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αφού κρυώσουν τα μανιτάρια και η κολοκύθα, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε την κολοκύθα με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το ψιλοκκομένο άνηθο και το Μαλακό τυρί Μαστέλο® μαζί με το Κατσικάκι Μαστέλο®, αφού πρώτα τα έχουμε τρίψει στο χοντρό μέρος του τρίφτη.

Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τα αυγά με το γάλα και τα προσθέτουμε και αυτά στη γέμιση.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί και προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλατάκι ακόμη.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι του φούρνου ή πυρέξ και απλώνουμε πάνω τη σφολιάτα.

Ρίχνουμε διάσπαρτη την κινόα επάνω από τη βάση της σφολιάτας, και αδειάζουμε προσεκτικά τη γέμιση της πίτας στο ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση με μια σπάτουλα και διπλώνουμε τη σφολιάτα που έχει περισσέψει περιμετρικά στο ταψί μας.

Ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα περίπου. Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί πριν την κόψουμε.

 

Τip: Αντί για κινόα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρύζι καρολίνα.

Επίσης, μπορείτε, αν θέλετε, με ένα πινελάκι να ραντίσετε λίγο την επιφάνεια της σφολιάτας περιμετρικά με λίγο αυγό μαζί με γάλα ή νερό. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε.

Τέλος, αν διαπιστώσετε ότι η κολοκύθα σας έχει βγάλει επιπλέον υγρά, καλό θα ήταν να προσθέσετε στη γέμιση πολύ λίγο αλεύρι.