Από το Bearfoot In The Park

Υλικά:

  • 1 με 1,5 κιλό κολοκυθοκορφάδες
  • 200 γρ ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λευκό λεπτοκομμένο
  • 2 καρότα μέτρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 2-3 μέτριες πατάτες κυδωνάτες
  • 3-4 μέτρια κολοκύθια
  • 3-4 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο
  • λίγα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
  • αντράκλα ή γλιστρίδα (προαιρετικά)
  • μερικά κολοκυθολούλουδα (προαιρετικά)
  • μερικά φασόλια φρέσκα (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τριμμένο Μαστέλο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις κολοκυθοκορφάδες. Δεν είναι τόσο εύκολο μιας και έχουν πολλές ίνες. Εγώ κρατάω τα φύλλα και τα τρυφερά βλαστάρια των κορφών και πετάω τα μεγάλα τμήματα… Άλλος λόγος που το κάνω αυτό είναι γιατί δεν θέλω να μαγειρέψω το φαγητό με τις ώρες. Αφού τα καθαρίσουμε τα πλένουμε καλά. Οπότε δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά.
  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. ΔΕΝ θέλουμε να πάρει χρώμα το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, τις ντομάτες, το μισό μάραθο, αλάτι και πιπέρι και ότι από τα υπόλοιπα υλικά έχουμε.
  4. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα, κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το χρόνο να δουλέψει για μας.
  5. Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλατοπίπερο αν χρειαστεί.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό με έξτρα ελαιόλαδο και τριμμένο Μαστέλο!