Από το Teti’s Flakes
Υλικά

  • 300 γρ. γαρίδες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ¼ ποτήρι λευκό κρασί
  • 400 ml πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ αγελαδινό τυρί Mastelo, σε κύβους
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ογηγίες

  1. Πλένουμε καλά τις γαρίδες και αφαιρούμε το έντερο. Προσωπικά προτιμώ να αφήνω κεφάλι και κέλυφος καθώς προσθέτουν γεύση στη σάλτσα.
  2. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 1 λεπτό την κάθε πλευρά. Αν έχουμε αφαιρέσει το κέλυφος τότε σοτάρουμε για 30 δεύτερα από κάθε πλευρά.
  3. Αφαιρούμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά. Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Βράζουμε για 1-2 λεπτά.
  5. Κόβουμε το αγελαδινό τυρί Mastelo σε κύβους και το προσθέτουμε στο τηγάνι ώστε να μαλακώσει. Αποσύρουμε απο τη φωτιά.
  6. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.