Από το cookit_by_tasosvlahiotis

Σας πιάνει και εσάς να θέλετε να φάτε ένα αλμυρό σνακ, χωρίς όμως να περάσετε πολύ ώρα στη κουζίνα;; Σήμερα με έπιασε και μένα ένα τέτοιο πράγμα, και είπα να φτιάξω πανεύκολα κριτσίνια αλλά όχι σκέτα..Τα συγκεκριμένα είναι με καπνιστό τυρί Μαστέλο που οποίος δεν έχει φάει ακόμα, το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά 

  • 350γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 100γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 15γρ. μαγιά νωπή
  • 250γρ. νερό, χλιαρό
  • 2 κ.γ αλάτι ψιλό
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 50γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί Μαστέλο

 

Εκτέλεση

Αρχικά διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και αφήνουμε κατά μέρος. Σε μια μεσαία λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά με το νερό και τέλος το λάδι. Μόλις ενσωματωθούν τα υγρά στο αλεύρι, βάζουμε και το τυρί, και ζυμώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5′ λεπτά.

Απλώνουμε τη ζύμη πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσει λίγο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Χαράζουμε λωρίδες με πλάτος 1 εκ. και μήκος 10 εκ. Μία μία λωρίδα τις κυλάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να δημιουργηθούν λεπτά κυλινδρικά κορδόνια. Ψήνουμε για περίπου 15′ – 20′ . Με προσοχή, τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Αν όμως τα θέλουμε πολύ τραγανά, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο φούρνο.

Κάνεις δε μπορεί να φάει μόνο ένα

Photo credits: @momenttrap