Αλμυρή τάρτα με τυρί, και κρεμώδη σάλτσα.

Αλμυρή τάρτα galette με τυρί σε μορνέ σάλτσας ντομάτας με ντοματίνια. Μια ωραία ιδέα για το μεσημεριανό τραπέζι συνοδευόμενη με πράσινη σαλάτα.

Υλικά

για τη ζύμη:

  • 150 γρ αλεύρι
  • 100 γρ αλεύρι ολικής
  • 180 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα τριμμένο θυμάρι

για τη γέμιση:

  • 60 γρ μαργαρίνη
  • 60 γρ αλεύρι γοχ
  • 600 ml γάλα 2% λιπαρά
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 αβγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη
  • 400 γρ τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο
  • ντοματίνια κομμένα στη μέση για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα κάνετε ένα ρου λιώνοντας τη μαργαρίνη και ανακατεύοντας μαζί το αλεύρι μέχρι να γίνει μια πάστα.
  2. Αδειάζετε το γάλα και με ένα αβγοδάρτη ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά κρέμα.
  3. Ρίχνετε τον πελτέ, το αυγό, ομογενοποιείτε και αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Βάζετε το τυρί, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Μέχρι να κρυώσει φτιάχνετε τη ζύμη σας.
  5. Στον κάδο του μίξερ ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης.
  6. Μόλις σχηματιστεί ένα εύπλαστο ζυμάρι το απλώνετε σε λαδόκολλα και το ανοίγετε με τον πλαστή σε διάσταση λίγο μεγαλύτερη της ταρτιέρας σας για να μπορέσετε να γυρίσετε τις άκρες προς τα μέσα.
  7. Τοποθετείτε μέσα στην ταρτιέρα μαζί με τη λαδόκολλα, ρίχνετε τη γέμιση και τοποθετείτε τα ντοματίνια και τα φυλλαράκια ρίγανης.
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλή σκάλα στους 180 βαθμούς για 35’ ή μέχρι να ροδίσει καλά.

Σερβίρετε με σαλάτα και απολαμβάνετε!