Ψωμί με τρία είδη αλευριού γεμιστό με τυριά και παστά πιπεριάς σε έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.
Υλικά
για το γεμιστό ψωμί θα χρειαστείτε:
- 200 γρ αλεύρι για όλες χρήσεις
- 150 γρ σκληρό
- 150 γρ ολικής
- 25 γρ μαγιά ξηρή
- 300 γρ χλιαρό νερό
- 40 γρ μέλι
- 10 γρ ελαιόλαδο
- 5 γρ αλάτι
- 1 κ.γ. μελάσα αραιωμένη σε 3 κ σ νερό
- 1 κ.σ. σουσάμι για πασπάλισμα
για τη γέμιση:
- 250 γρ τυρί αγελαδινό και καπνιστό μαζί ή ένα από τα δύο αν προτιμάτε!
- 150 γρ φέτα
- 3 κ.σ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζετε το μέλι, το νερό και τη μαγιά και ανακατεύετε. Αφήνετε για 5’ και συμπληρώνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Δουλεύετε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
- Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε να διπλασιάσει τον όγκο του.
- Ανοίγετε σε φύλλο με τη βοήθεια λαδόκολλας.
- Αλείφετε με πινέλο την πάστα και πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά. Ρολάρετε και κλείνετε τις άκρες!
- Με ένα πινέλο, αφού έχετε αναμείξει το νερό με τη μελάσα, αλείφετε εξωτερικά το ψωμί και πασπαλίζετε με σουσάμι.
- Ψήνετε στους 190 βαθμούς για 30’ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του.
Καταναλώνετε όποια στιγμή θέλετε, αλλά να γνωρίζετε πως ζεστό είναι ονειρεμένο! Προτείνω να το δοκιμάσετε!