Χωριάτικο λουκάνικο με πατάτα και τυράκι Μαστέλο. Το καλύτερο φαγητό για μια κρύα μέρα.
Υλικά
- 200 γρ Μαστέλο αγελαδινό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 χωριάτικο λουκάνικο
- 5 πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 1 μικρή φλούδα πορτοκάλι
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα βάζουμε κομμένα σε χοντρούς κύβους το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις πατάτες και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε λίγο να βράσει.
- Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C° αέρα για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και σε τετράγωνα κομμάτια το Μαστέλο ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά στους 200 °C.
Σερβίρισμα
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και συνοδεύουμε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και Αγιωργίτικο κρασί.