Χωριάτικο λουκάνικο με πατάτα και τυράκι Μαστέλο. Το καλύτερο φαγητό για μια κρύα μέρα.

Υλικά

  • 200 γρ Μαστέλο αγελαδινό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • 5 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 μικρή φλούδα πορτοκάλι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
  • μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε κομμένα σε χοντρούς κύβους το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις πατάτες και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε λίγο να βράσει.
  3. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε ταψί και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C° αέρα για 1 ώρα.
  5. Προσθέτουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και σε τετράγωνα κομμάτια το Μαστέλο ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά στους 200 °C.

Σερβίρισμα

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και συνοδεύουμε με φρέσκο χωριάτικο ψωμί και Αγιωργίτικο κρασί.