Υλικά (για 1 άτομο)
για το μπιφτέκι
- 80 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κ.σ. φρυγανιά
- 1 ποτηράκι του καφέ γάλα
- ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για το ψήσιμο
- 1 κ.σ. κοφτή βούτυρο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
για το burger
- 1 ψωμάκι για burger
- 1 φέτα μαλακό τυρί Μαστέλο® (των 100 γραμμαρίων)
- 1 φέτα ντομάτας
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα
- 1κ.σ. κέτσαπ
- 1κ.σ.pesto βασιλικού
Εκτέλεση
- Το μυστικό για τα φτιάξουμε το τέλειο μπιφτέκι. Με τον κιμά σχηματίζουμε το μπιφτέκι πλάθοντας καλά όλα τα υλικά.
- Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και μόλις κάψει βάζουμε το μπιφτέκι, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε για 2′ και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Δεν το γυρίζουμε και δεν το πατάμε.
- Αφήνουμε να ψηθεί η μια πλευρά και το γυρίζουμε μια μόνο φορά προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2′ από κάθε πλευρά το τυρί.
- Στήνουμε το burger μας βάζοντας το τυρί κρέμα, τη ντομάτα το pesto , το μπιφτέκι, το Μαστέλο και τέλος την κέτσαπ.
Σερβίρισμα
Ιδανικά σερβίρουμε με αγγουροντομάτα, τηγανιτές πατάτες και παγωμένο αναψυκτικό.