Από το nutr_ideal
Υλικά (Για 3 μερίδες)
- 200 γρ. πένες κόκκινης φακής
- 1 μέτρια μελιτζάνα
- 2 κολοκυθάκια
- 150 γρ. Μαστέλο αγελαδινό
- 250-300 ml ντομάτα στον τρίφτη
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- βασιλικό-αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρά κυβάκια και τα ψήνουμε στο φούρνο, σε λαδόκολλα, με ελάχιστο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 8-10 λεπτά).
- Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τη ντομάτα, και έπειτα νερό που έχει βράσει (περίπου 1 ποτήρι). Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας σε χαμηλή φωτιά.
- Παράλληλα, βράζουμε τις πένες μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις βράσει η σάλτσα μας και πετύχουμε την πυκνότητα που θέλουμε, προσθέτουμε τα λαχανικά μας, το βασιλικό και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σβήνουμε την εστία.
- Λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε τις πένες με τη σάλτσα λαχανικών και προσθέτουμε το Μαστέλο σε κυβάκια.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε και λίγο έξτρα τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.