Συνταγή: Βασίλης Καφαλούκος
Υλικά
- 1 κεφ. Μαστέλο αγελαδινό κομμένο σε τρίγωνα
- 2 αυγά
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- γλυκό τριαντάφυλλο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τυρί σε τρίγωνα, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα αλείφουμε με λίγο νερό.
- Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά σε ένα μπολ με λίγο πιπέρι.
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο το σιμιγδάλι.
- Παίρνουμε τα τρίγωνα και τα αλευρώνουμε και από τις 2 πλευρές, τα βουτάμε στο αυγό και μετά στο σιμιγδάλι. Κάθε φορά τα τινάζουμε να φύγει το περίσσευμα.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε λίγα-λίγα τα τρίγωνα και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί σε μια πιατέλα.
Σερβίρισμα
Τα σερβίρουμε ζεστά και τα συνοδεύουμε με χιώτικο γλυκό τριαντάφυλλο.