Συνταγή: Βασίλης Καφαλούκος

Υλικά

  • 1 κεφ. Μαστέλο αγελαδινό κομμένο σε τρίγωνα
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • γλυκό τριαντάφυλλο για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το τυρί σε τρίγωνα, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα αλείφουμε με λίγο νερό.
  2. Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά σε ένα μπολ με λίγο πιπέρι.
  3. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο το σιμιγδάλι.
  4. Παίρνουμε τα τρίγωνα και τα αλευρώνουμε και από τις 2 πλευρές, τα βουτάμε στο αυγό και μετά στο σιμιγδάλι. Κάθε φορά τα τινάζουμε να φύγει το περίσσευμα.
  5. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε λίγα-λίγα τα τρίγωνα και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  6. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί σε μια πιατέλα.

Σερβίρισμα

Τα σερβίρουμε ζεστά και τα συνοδεύουμε με χιώτικο γλυκό τριαντάφυλλο.