Συνταγή – Κείμενο: Άκης Πετρετζίκης
Υλικά
Για το chutney:
- 1 κρεμμύδι
- 600 γρ. σταφύλια
- 1 σκ. σκόρδο, μικρή
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- αλάτι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 3-4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
Για τις μπρουσκέτες:
- 300 γρ. ψωμί, με προζύμι, σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο - 1 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο®
Για το σερβίρισμα:
- ρίγανη
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για το τσάτνει / chutney:
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Κόβουμε τα σταφύλια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον γλυκάνισο, το δεντρολίβανο, αλάτι, το μπούκοβο και την κρέμα βαλσάμικο.
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά 20-25 λεπτά για να δέσει το μείγμα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τις μπρουσκέτες:
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι. Βάζουμε το σκόρδο, αφήνουμε να πάρει χρώμα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.
- Κόβουμε το Μαστέλο σε φέτες και το βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 1 λεπτό και από τις 2 πλευρές να πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε και τοποθετούμε πάνω από το ψωμί.
- Βάζουμε από 1 κ.σ. τσάτνει και σερβίρουμε με ρίγανη, θυμάρι και ελαιόλαδο.