Ζούμε σε ρυθμούς εορταστικούς και θέλω να σας δείξω αυτό το Τυρένιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Αφράτο απ’έξω, τυρένιο από μέσα, αποτελεί μια ιδανική λύση για ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι ή και για ένα κρασάκι το βράδυ με φίλους!

Υλικά

  • 150 γρ. αγελαδινό μαλακό τυρί Μαστέλο®
  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας (η γνωστή Pillsbury, θα τη βρείτε στα σουπερμάρκετ)
  • 1 αυγό
  • λίγο νεράκι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε 30 τετράγωνα (5 κάθετες λωρίδες και 6 οριζόντιες).
  2. Κόβουμε το αγελαδινό μαλακό τυρί σε 30 κυβάκια και τοποθετούμε ένα κυβάκι σε κάθε τετράγωνο ζύμης.
  3. Πλάθουμε σε μπαλάκια και φτιάχνουμε το δεντράκι ξεκινώντας με 2 για τον κορμό, 7 στην πρώτη σειρά, 6 στη δεύτερη, 5 στην τρίτη, 4 στην τέταρτη, 3 στην πέμπτη, 2 στην έκτη και 1 στην κορυφή.
  4. Αλείφουμε με το αυγό ( που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στον αέρα για 16-18′.
  5. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Αλείφουμε το ψημένο δέντρο και σερβίρουμε!