Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • 300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 300γρ. κιμά χοιρινό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό

Για τη γέμιση

  • 8 φέτες μπέικον ή 50 γραμ σύγκλινο πολύ λεπτοκομμένο
  • 8 φέτες ντομάτα πολύ λεπτοκομμένες
  • 150γρ. Μαστέλο, σε λεπτά μπαστούνια

Για το πανάρισμα

  • 2 ασπράδια αυγού χτυπημένα
  • φρυγανιά για πανάρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά τον κιμά, το σκόρδο λιωμένο, το αβγό, τη φρυγανιά, τον μαϊντανό, το κρασί, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε για 30 λεπτά το μίγμα στο ψυγείο.
  2. Χωρίζουμε το μίγμα σε οχτώ μπάλες. Ανοίγετε την κάθε μπάλα με το χέρι μας, βάζουμε από μία φέτα ντομάτας, μία φέτα μπέικον διπλωμένη, από ένα μπαστουνάκι Μαστέλο και κλείνουμε καλά, πλάθοντας τα μπιφτέκια σε μακρόστενο σχήμα.
  3. Πανάρουμε τα γεμιστά μπιφτέκια, πρώτα στα ασπράδια και μετά στη φρυγανιά.
  4. Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.

Tips
Μπορούμε να κάνουμε πιο μικρά τα μπιφτέκια και στη συνέχεια να τα τηγανίσουμε. Επίσης, προσοχή τα γεμιστά μπιφτέκια να έχουν κλείσει καλά και να έχουν παναριστεί σωστά, για να μη φύγει η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.