Συνταγή για τούρτα σαλάτα. Είναι πολύ εντυπωσιακή και ταιριάζει τέλεια με κρέας, πουλερικά αλλά και ψάρι, και είναι ιδανική για μπουφέ.

Υλικά

Για την πατατοσαλάτα

  • 3 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. Μαστέλο τριμμένο
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σαλάτα παντζαριού

  • 4 παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1/2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/4 μήλο σε μικρούς κύβους
  • 1 κ.σ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι ανακατεμένο με 1.κ.σ ξύδι και 2 κ.σ.λάδι

Για την αυγοσαλάτα

  • 4 αυγά βρασμένα και κομμένα
  • 3 κ.σ.μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γραμ Μαστέλο σε κύβους
  • 2 κ.σ.ψιλοκομμένο
  • φρέσκο κρεμμύδι
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα ανακατεμένη με
  • 4.κ.σ γιαούρτι στραγγιστό

Για το τελείωμα

  • 1 κ.σ μαϊντανό
  • 2 κ.σ σπόρους ροδιού

Εκτέλεση

  1. Για να φτιάξουμε τη χρωματιστή τούρτα, είναι σημαντικό να στεγνώσουμε καλά τα λαχανικά.
  2. Σε μπολ, βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με πιρούνι (καλύτερα όσο είναι ζεστές). Τις αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την παντζαροσαλάτα και σε ένα τρίτο τα υλικά για την αυγοσαλάτα.
  4. Για το στήσιμο θα χρησιμοποιήσουμε ένα τσέρκι. Στρώνουμε τα υλικά σε πιατέλα μέσα στο τσέρκι αρχίζοντας από τη βάση: μια στρώση σαλάτα πατάτας,μία στρώση παντζάρι και τέλος μία στρώση αυγοσαλάτα. Ανάμεσα σε κάθε στρώση βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα-γιαούρτι.
  5. Παγώνουμε στο ψυγείο, το λιγότερο για 2 ώρες για να σταθεροποιηθεί.

Σερβίρισμα

Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και το ρόδι και περιχύνουμε αν θέλουμε με λίγο βαλσαμικό και ελαιόλαδο. Το ξύδι και το αλάτι θέλουν δοκιμή σύμφωνα με το γούστο σας.

Είναι πολύ εντυπωσιακή και ταιριάζει τέλεια με κρέας, πουλερικά αλλά και ψάρι, και είναι ιδανική για μπουφέ.