Συνταγή από Mrs Olivespoon

Σκορδόψωμα γεμιστά με τα αγαπημένα μου υλικά. Το Κατσικάκι Μαστέλο που δίνει μαστιχωτή υφή και πεπερόνι για να είναι πικάντικο.

Μα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτή τη τέλεια σάλτσα που πρόσθεσα και μέσα αλλά και σέρβιρα σε μπολάκι για έξτρα βουτιές. Δοκίμασα λοιπόν τη σάλτσα Pellas με γεύση ελιά και κάπαρη και με ξετρέλανε.

Πάμε να σου πω τι θα χρειαστείς για να τα ετοιμάσεις!

Υλικά

  • 160 ml χλιαρό νερό
  • 9 γρ. μαγιά ξηρή
  • 4 γρ. αλάτι
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 270 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 130 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο 
  • 15 φέτες πεπερόνι
  • 70 γρ. σάλτσα ντομάτας με ελιά και κάπαρη 
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • μαϊντανό

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το αλάτι με το αλεύρι και το ενσωματώνουμε σταδιακά στο μπολ με τη μαγιά.

Τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σε αλευρωμένο πάγκο ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή κι απαλή ζύμη. Μεταφέρουμε στο μπολ σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 1 ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μπαλάκια των 30 γρ. περίπου. Παίρνουμε ένα μπαλάκι και με τα χέρια μας το ανοίγουμε λιγάκι τοποθετούμε στο κέντρο μια φέτα πεπερόνι, ένα κουταλάκι του γλυκού σάλτσα κι από πάνω ένα κομματάκι τυρί. Τυλίγουμε σε μπαλίτσα και τοποθετούμε στο ταψάκι μας. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα.

Αφού έχουμε τελειώσει λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο σκόρδο και τα ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού. Ανακατεύουμε και με ένα πινέλο αλείφουμε όλα τα μπαλάκια.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσουν περίπου 30 λεπτά. Μόλις βγουν τα αλείφουμε ξανά με το υπόλοιπο βούτυρο με το σκόρδο που έχει μείνει.

Δεν χρειάζεται σερβίρισμα πρόσθεσε σε ένα μπολ έξτρα σάλτσα και δες τις βουτιές που θα γίνουν μόλις βγεί από το φούρνο!