Υλικά (για 10 τηγανόψωμα)

  • 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 ml. νερό χλιαρό
  • 150 ml σπορέλαιο
  • 8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • πιπέρι
  • 300 γρ. Μαστέλο αγελαδινό τριμμένο
  • 300 γρ. Μαστέλο κατσικάκι τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τη μαγιά, το λάδι, το αυγό, τη ζάχαρη, το νερό και λίγο από το αλεύρι μας.
  2. Χωρίς να το ταλαιπωρήσουμε, ανακατεύουμε αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο και μετά προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε καλά 7-10 λεπτά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει.
  4. Ύστερα από 60 λεπτά που το ζυμάρι θα έχει φουσκώσει, ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά.
  5. Κόβουμε 10 μικρά ζυμαράκια και με το χέρι μας απλώνουμε σε φύλλο στην παλάμη μας.
  6. Μέσα σε κάθε κομμάτι (μέγεθος μικρού πιάτου) βάζουμε 1 κ.σ. τυριά, κλείνουμε σε μπαλίτσα και πιέζουμε να γίνει μικρό επίπεδο πιτάκι ώστε τα τυριά να κολλήσουν εσωτερικά στο ζυμάρι.
  7. Αφήνουμε σε λαδωμένο ταψί να φουσκώσουν 30 λεπτά.
  8. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε 2-3 μαζί γυρίζοντας τα τουλάχιστον 3 φορές. Τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  9. Προσέχουμε να μην κάψει πολύ το ελαιόλαδό μας και μας μείνουν άψητα από μέσα.

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε με έξτρα τυρί και ντομάτα για αλμυρή απόλαυση ή με μέλι και για ένα γλυκό πρωινό!