Το Brunch τα Σαββατοκύριακα έχει γίνει πλέον θεσμός. Φυσικά, δεν λείπουν και τα αυγά, μαγειρεμένα με όλους τους τρόπους, σε φρυγανισμένο ψωμί.

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 αυγά
  • 8 κ.σ. ξίδι
  • πιπέρι σε κόκκους
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι.
  • 4 φέτες Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 2 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • φρυγανισμένο ψωμί σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • θυμάρι

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε αυγά ποσέ.

  1. Σε μία κατσαρόλα με νερό που ίσα ίσα σιγοβράζει, ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ξίδι, το πιπέρι σε κόκκους, το φύλλο δάφνης και το αλάτι.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 5 κ.σ. λευκό ξιδι και σπάμε μέσα προσεκτικά τα αυγά.
  3. Αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να πιάσουν μία κρούστα τα αυγά (Το ξίδι έχει την ιδιότητα να τα κρατάει ξεχωριστά και να δημιουργεί μια κρούστα γύρω τους ώστε να βράσουν πολύ καλύτερα).
  4. Με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε το νερό που σιγοβράζει στην κατσαρόλα δημιουργώντας μια δίνη στο εσωτερικό της. Προσοχή, δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε πολύ δυνατά.
  5. Ρίχνουμε με μεγάλη προσοχή ένα ένα τα αυγά μέσα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
  6. Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό.
  7. Παίρνουμε (με τα χέρια μας) ένα ένα τα αυγά και με ένα ψαλίδι κόβουμε τα κομμάτια από το ασπράδι που προεξέχει.
  8. Αφήνουμε στην άκρη τα αυγά μας, σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

 

  1. Σερβίρουμε με μία φέτα φρυγανισμένο ψωμί, 1 φέτα Κατσικάκι Μαστέλο®
  2. ½ αβοκάντο κομμένο σε κύβους και από πάνω 1 αυγό ποσέ.
  3. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.
  4. Επαναλαμβάνουμε όσες φόρες θέλουμε.