ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ «ΠΕΡΛΕΑΣ»
Υλικά
- μισό πακέτο ζύμη κουρού
- ένα αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
- ένα φλιτζάνι μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
- ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο®
- ένα κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
- μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις ελιές. Προσθέτουμε το δυόσμο και το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
- Απλώνουμε το φύλλο κουρού πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλείφουμε όλο το φύλλο με το αυγό και το γάλα, πασπαλίζουμε με το μισό από το ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο® και βάζουμε στο κέντρο το μείγμα με τις ελιές κατά μήκος του φύλλου σε μια φαρδιά λωρίδα.
- Διπλώνουμε στη μέση κατά μήκος, σκεπάζοντας τις ελιές, αλείφουμε με αυγό την επάνω επιφάνεια της διπλωμένης ζύμης και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο®.
- Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό, κόβουμε σε χοντρές φέτες πάχους 3-4 εκ. και τοποθετούμε τις φέτες σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Σερβίρουμε τις ελιόπιτες ζεστές. Ιδανικές για δεκατιανό ή με το απογευματινό τσάι.