Υλικά (για 10 τηγανόψωμα)
- 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 ml. νερό χλιαρό
- 150 ml σπορέλαιο
- 8 γρ. μαγιά ξηρή
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- πιπέρι
- 300 γρ. Μαστέλο αγελαδινό τριμμένο
- 300 γρ. Μαστέλο κατσικάκι τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τη μαγιά, το λάδι, το αυγό, τη ζάχαρη, το νερό και λίγο από το αλεύρι μας.
- Χωρίς να το ταλαιπωρήσουμε, ανακατεύουμε αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο και μετά προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά 7-10 λεπτά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει.
- Ύστερα από 60 λεπτά που το ζυμάρι θα έχει φουσκώσει, ξαναζυμώνουμε για 5 λεπτά.
- Κόβουμε 10 μικρά ζυμαράκια και με το χέρι μας απλώνουμε σε φύλλο στην παλάμη μας.
- Μέσα σε κάθε κομμάτι (μέγεθος μικρού πιάτου) βάζουμε 1 κ.σ. τυριά, κλείνουμε σε μπαλίτσα και πιέζουμε να γίνει μικρό επίπεδο πιτάκι ώστε τα τυριά να κολλήσουν εσωτερικά στο ζυμάρι.
- Αφήνουμε σε λαδωμένο ταψί να φουσκώσουν 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε 2-3 μαζί γυρίζοντας τα τουλάχιστον 3 φορές. Τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν σκούρο χρυσό χρώμα και από τις 2 πλευρές.
- Προσέχουμε να μην κάψει πολύ το ελαιόλαδό μας και μας μείνουν άψητα από μέσα.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με έξτρα τυρί και ντομάτα για αλμυρή απόλαυση ή με μέλι και για ένα γλυκό πρωινό!