ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΑΤΗ
Υλικά για 4 άτομα
- 1 ½ κιλό μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο
- 3-4 σκ. σκόρδο(ψιλοκομμένο)
- 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο(ψιλοκομμένο)
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 350 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο® σε κύβους
- 1 ½ κιλό πατάτες, 4-5 καρότα, 4 κρεμμύδια ξερά
- 4 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι
- χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το αρνί σε ταψί και με μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Τοποθετούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο στις σχισμές.
- Πλένουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. Βάζουμε στο ταψί τα λαχανικά. Αλείφουμε με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 2 ½ ώρες.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο το ταψί, ξεσκεπάζουμε, τοποθετούμε το Κατσικάκι Μαστέλο® σε κύβους. Ψήνουμε στο grill για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί από την Νεμέα ή με κόκκινο κρασί της ποικιλίας Syrah, το οποίο είναι ιδιαίτερα πικάντικο στα αρώματά του.
Η Ρετσίνα επίσης να είναι ένα κρασί για να το συνοδεύσει! Σαν κάποιος να την εμπνεύστηκε έχοντας στο μυαλό του το άρωμα του δεντρολίβανου που βγάζει η ρητίνη αλλά και την πλούσια γεύση του κρασιού!