ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 200 γρ τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο® και μαϊντανός για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό και ρίχνετε τα ριγκατόνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνετε (κρατήστε 2 φλ. τσαγιού από το νερό τους) και τα βάζετε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.

Σε μια κατσαρόλα φαρδιά, ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σβήστε το με το κρασί και αφήστε να βράσει 5’ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τραβήξτε το σκεύος από τη φωτιά και ρίξτε το τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο® ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει. Ξανατοποθετήστε στη φωτιά το σκεύος και προσθέστε σιγά σιγά το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των ζυμαρικών και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα. Δοκιμάστε τη σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέστε αλάτι. Ρίξτε τα ριγκατόνι να πάρουν μια βράση με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας τα πιάτα με φρεσκοτριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο® και φρέσκο μαϊντανό.