Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 200 γρ τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο®
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο® και μαϊντανός για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό και ρίχνουμε τα ριγκατόνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα σουρώνουμε (κρατάμε 1/2 φλ. τσαγιού από το νερό τους) και τα βάζουμε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.
  2. Σε μια κατσαρόλα φαρδιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε το με το κρασί και αφήνουμε να βράσει 5’ μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο® ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει.
  3. Ξανατοποθετούμε στη φωτιά το σκεύος και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο των ζυμαρικών και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε τα ριγκατόνι να πάρουν μια βράση με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας τα πιάτα με τριμμένο Κατσικάκι Μαστέλο® και φρέσκο μαϊντανό.