ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ

Για τη ζύμη:

  • 220 γρ. αλεύρι ,10 γραμ. μαγιά μπύρας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • μία πρέζα αλάτι, ένα κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
  • 200 γρ. Κατσικάκι Μαστέλο®
  • σάλτσα ντομάτας, ψιλοκομμένο βασιλικό και ροδέλες ντομάτας
  • λεπτοκομμένες φέτες καπνιστό ζαμπόν ή προσούτο & φύλλα ρόκας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε σε μπολ τη μαγιά με τα δάκτυλα και τη λιώνουμε σε δύο κουταλιές χλιαρό νερό προσθέτοντας λίγο αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το προζύμι μισή ώρα.

Κάνουμε το υπόλοιπο αλεύρι ένα βουναλάκι, ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση, προσθέτουμε το προζύμι και 8 κουταλιές χλιαρό νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε. Κάνουμε τη ζύμη μία μπάλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για δύο ώρες.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα προσθέτοντας σε χυμό ντομάτας λίγο λάδι καλής ποιότητας, αλάτι, πιπέρι, το βασιλικό και τη ζάχαρη. Βράζουμε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει. Βάζουμε τη ζύμη σε ταψί, στρώνουμε λίγη από τη σάλτσα, τις ροδέλες ντομάτας και το Κατσικάκι Μαστέλο® κομμένο σε φέτες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην κάτω σχάρα, στους 180°C για 20 λεπτά. Πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε το ζαμπόν ή το προσούτο και λίγη ρόκα.