ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ «ΠΕΡΛΕΑΣ»

ΥΛΙΚΑ

  • μισό πακέτο ζύμη κουρού
  • ένα αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα
  • ένα φλιτζάνι μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο®
  • ένα κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τις ελιές. Προσθέστε το δυόσμο και το πιπέρι και αφήστε το να κρυώσει καλά. Απλώστε το φύλλο κουρού πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλείψτε όλο το φύλλο με το αυγό και το γάλα, πασπαλίστε με το μισό από το ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο® στο κέντρο και βάλτε το μείγμα με τις ελιές κατά μήκος του φύλλου σε μια φαρδιά λωρίδα. Διπλώστε στη μέση κατά μήκος, σκεπάζοντας τις ελιές, αλείψτε με αυγό την επάνω επιφάνεια της διπλωμένης ζύμης και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ξυσμένο Κατσικάκι Μαστέλο®. Τυλίξετε σφιχτά σε ρολό, κόψτε το σε χοντρές φέτες πάχους 3-4 εκ. και τοποθετήστε τις σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Σερβίρετε τις ελιόπιτες ζεστές.